درد گوش
درد گوش
درد گوش ,درد گوش سمت چپ,درد گوش سمت راست,درد گوشه چشم,درد گوش نوزاد,درد گوش سمت چپ در بزرگسالان,درد گوش و گلو,درد گوش هنگام جویدن غذا,درد گوش و فک
توضیحاتی در مورد درد گوش
برای گوش درد دلایل متعددی وجود دارد که عفونت سینوسها، جرم گوش و التهاب لوزه از جمله مهمترین عوامل آن به حساب میآیند. اما شایعترین دلیل عفونت گوش، عفونت گوش میانی است. این نوع عفونت موجب ورم و آلودگی بخشهایی از گوش میانی میشود. درد مربوط به عفونت گوش میانی از گیر افتادن ترشحات در پشت پرده گوش ناشی میشود.صبح با یک گوش درد وحشتناک از خواب بیدار میشوید و تمام چیزی که میخواهید سکوت است و بهبودی و تسکین درد گوش . در این شرایط شیر آبی که چکه میکند، به بدترین دشمن شما تبدیل میشود. حتی یک گوش درد خفیف میتواند سبب شود که از درد به خود بپیچید. شایعترین علل بروز گوش درد تشکیل موم در گوش و عفونت گوش است و در بسیاری از موارد در اثر عفونتهایی ایجاد میشود که ممکن است به درمان آنتیبیوتیکی نیاز داشته باشند. با این حال، برخی داروهای خانگی برای تسکین درد گوش وجود دارند که واقعا گرفتگی گوش را رفع میکنند، عفونت را کاهش میدهند و در نتیجه درد را از بین میبرند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد درد گوش صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
علل شایع درد گوش
– آرتریت فک – عفونت حاد گوش – عفونت مزمن گوش – صدمات گوش ناشی از تغییرات فشار (ارتفاع بالا و علل دیگر) – وارد کردن چیزی در گوش – پاره شدن و یا سوراخ شدن پرده گوش – عفونت سینوسی – گلودرد – سندرم مفصل گیجگاهی فکی – عفونت دندان همچنین در نوزادان ممکن است به دلیل موارد زیر این مشکل رخ دهد. – سوزش مجرای گوش به علت پنبه گوش پاک کن – باقی ماندن صابون و یا شامپو در گوش کودک
تشخیص عفونت گوش
– هنگامی که پزشک مشکوک به عفونت گوش باشد، از وسیله ای به نام “اوتوسکوپ” برای معاینه گوش استفاده می کند. پرده گوش سالم، به رنگ صورتی مایل به خاکستری و شفاف می باشد. اگر گوش دچار عفونت باشد، پرده گوش ممکن است ملتهب، متورم و یا قرمز گردد. – همچنین پزشک مایع درون گوش میانی را با استفاده از وسیله ای به نام “اوتوسکوپ پنوماتیک” بررسی می کند. این وسیله موجب به جریان انداختن مقداری هوا در پرده گوش می شود و باعث می شود که پرده گوش به محل اولیه خود برگردد. اگر مایع داخل گوش باشد، پرده گوش به راحتی حرکت نخواهد کرد. – یکی دیگر از ابزار تشخیصی برای عفوت گوش، “تمپانومتر” می باشد. این ابزار با استفاده از فشار هوا و صدا، مایع گوش میانی را بررسی می کند.
عوارض عفونت گوش
اگر عفونت گوش به موقع درمان نشود، عوارض زیر را در پی خواهد داشت: – عفونت گوش داخلی – زخم شدن پرده گوش – کاهش شنوایی – عفونت جمجمه در پشت گوش – مننژیت (عفونت در بافتهای اطراف مغز و نخاع) – در کودکان، مشکلات گفتاری – فلج صورت
درد گوش در کودکان
در شرایط زیر بلافاصله با پزشک کودک تماس بگیرید – فرزند شما دچار سفتی گردن است. – فعالیت کودک شما همراه با خستگی است و کودک، پاسخ های ضعیف به فعالیت ها می دهد. – کودک سرگیجه دارد. – التهاب و تورم در اطراف گوش وجود دارد. – کودک دچار ضعف عضلات صورت گردد. – گوش درد شدیدی که ناگهان متوقف شود که ممکن است علامتی از پاره شدن پرده گوش باشد. – تب و یا درد کودک شما ۴۸ ساعت بعد از مصرف آنتی بیوتیک از بین نرفته باشد.
درد گوش و مصرف دارو
اکثر مردم هنگام گوش درد ناشی از عفونت گوشی میانی بسیار نگران رفع آن هستند. استامینوفن، آ اس آب (آسپیرین) یا بروفن به کاهش درد کمک میکند. اگر بهبودی در درد یا تغییری در وضعیت طی ۲۴ تا ۳۶ ساعت اتفاق نیفتاد اغلب نیاز به یک دوره آنتیبیوتیک وجود دارد. آنتیبیوتیکها به سرعت درد را از بین میبرند. آکادمی پزشکان اطفال آمریکا مصرف مسکنهایی همچون ایبوپروفن و استامینوفن را برای کنترل درد مرتبط با عفونت گوش میانی توصیه میکند. مصرف این داروها همراه آنتی بیوتیکها یا بدون آنها باید طبق دستورالعمل باشد. برای دریافت آنتیبیوتیک به پزشک مراجعه کنید.
درد گوش و عفونت گوش خارجی
اگر علت گوش درد شما عفونت گوش خارجی باشد، قطره سیپروفلوکساسین برای درد گوش استفاده می شود. اما اگر عفونت گوش داخلی به همراه گلو درد چرکی باشد، آنتی بیوتیک خوراکی مانند سفکسیم مصرف می شود. در اکثر موارد ، گوش درد با داروهای تجویزی مانند قطره گوش درمان می شوند که مدت زمان درمان هم تقریبا 7-10 روز است. این قطره ها حاوی نوعی آنتی بیوتیک برای مبارزه با عفونت بوده و اغلب به صورت قطره های استروئیدی برای کاهش تورم و التهاب هستند. برای مصرف این قطره ها باید دراز بکشید و طبق تجویز پزشک میزان قطره لازم در گوش چکانده شود. بهتر است 5 دقیقه به همین حالت باقی بمانید تا قطره ها از گوش خارج نشوند. اگر کانال گوش متورم شده باشد، دقت کنید که قطره حتما به گوش ریخته و به محل مناسب و متورم برسد. گاهی اوقات ممکن است پزشک متخصص، در کنار قطره گوش، برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک خوراکی و قرص تجویز کند. این داروهای چرک خشک کن را در کنار قطره گوش مصرف کنید تا عفونت تحت کنترل باشد. در طول درمان، کانال گوش باید خشک باشد. هنگام حمام کردن بهتر است مراقب باشید تا داخل گوش شما مرطوب نشود و آن را با وازلین چرب کنید. در بعضی موارد و در گوش درد شدید، لازم است تا عفونت به طور کامل برطرف شود. در هر صورت زمانی که به گوش درد دچار می شوید، مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی ، لازم است.
درد گوش و عفونت های سینوسی
هر چند سرماخوردگی و عفونتهای سینوسی علائم مشابه زیادی دارند اما یکی نیستند. سرماخوردگی به عفونت خفیف سیستم تنفسی شامل گلو، بینی و سینوسها گفته میشود. ویروسهایی که به گروههای سرماخوردگی تعلق دارند، معمولا علت سرماخوردگی هستند اما ممکن است ویروسهای دیگری نیز سبب سرماخوردگی بشوند که معمولا خطری ندارند. علائم سرماخوردگی شامل سر درد، آبریزی بینی یا گرفتگی بینی، عطسه، سرفه، تب، خارش چشمها، گلو درد، بدن درد و … میشود. اگر سرماخوردگی تشدید شود، علائم مربوط به گوش یعنی عفونت گوش، مسدود شدن گوش و گوش درد بروز خواهند کرد. گاهی سرماخوردگی میتواند سینوسها را مسدود کند و منجر به عفونت سینوسی شود. عفونت سینوسی یا سینوزیت، التهاب و تحریک سینوسها و حفرههای بینی است. معمولا ویروس عامل این بیماری است اما گاهی باکتری یا حتی قارچ نیز میتواند عامل سینوزیت باشد. بعضی وقتها، آلرژی، پولیپ بینی (بافت غیرسرطانی در مخاط بینی) و یا حتی عفونت دندان میتواند سینوسها را تحت تاثیر قرار دهد. مشکلات سینوسی میتوانند احتمال عفونت گوش، گوش درد و یا حتی وزوز گوش را افزایش بدهند. فشاری که به خاطر گرفتگی سینوسها ایجاد میشود میتواند روی فشار موجود در گوشها اثر بگذارد. اگر در بخش میانی گوش که شیپور استاش نام دارد، التهاب یا گرفتگی وجود داشته باشد، ممکن است دچار عفونت گوش شوید. این انسداد موجب تولید مایعات در گوش میشود. وزوز گوش زمانی است که شما صدای آزاردهندهای در گوشهایتان احساس کنید. این صدا ممکن است به صورت سروصدا، تق تق، پچ پچ و یا هو هو کردن باشد. همچنین ممکن است یک گوش یا هر دو گوش را تحت تاثیر قرار دهد، بلند یا آهسته، زیر یا بم باشد. با درمان گرفتگی ، از این علائم خلاص خواهید شد. استفاده از اسپری آبنمک برای بینی یا اسپری استنشاقی چند بار در روز میتواند علائم را فورا تسکین دهد.
درد گوش و عفونت گلو
درمان عفونت گلو گاهی واقعا چالش برانگیز است. برخی از باکتریها یا یک ویروس عامل عفونت گلو هستند. عفونت گلو میتواند نتیجهی آلرژی، آلودگی یا محرکها باشد و یا از یک بیماری درونی ناشی شود. عفونت گوش و گوش درد، عوارض متداولی هستند که در صورت پیشرفت عفونت گلو و رسیدن به درجهی حادتر ایجاد میشوند. سایر علائم متداول عفونت گلو شامل تورم لوزهها، التهاب گرههای لنفاوی در گردن، گلو درد و التهاب حلق میشود.
درد گوش و بیماری منییر
بیماری منییر، اختلالی در گوش داخلی است. تعادل و شنوایی، عملکردهای حیاتی گوش داخلی شما هستند. این بیماری به طور کلی، فقط یک گوش را مبتلا میکند. از هر 1000 نفر در دنیا، 12 نفر دچار بیماری منییر هستند. این بیماری معمولا افراد بین 40 تا 60 سال را مبتلا میکند. بیماری منییر هر چند یک اختلال مزمن است اما درمان و تغییرات سبک زندگی میتواند به تسکین علائم کمک زیادی بکند. علائم بیماری منییر ممکن است چند سال خاموش باشند و ناگهان بروز کنند. این علائم شامل سرگیجه، از دست دادن شنوایی در گوش تحت تاثیر، وزوز گوش، از دست دادن تعادل، تهوع، سر درد، احساس سنگینی در گوش تحت تاثیر و درد میشود. علت دقیق بیماری منییر مشخص شناخته شده نیست. دانشمندان فکر میکنند ممکن است این بیماری با ترکیب مایعات درون گوش و یا سطح مایعات داخل گوش مرتبط باشد. اگر شما هم دچار این بیماری هستید، داروهای مناسب میتوانند به برطرف کردن سرگیجه کمک کنند. همچنین محدود کردن مصرف نمک و استفاده از وسایل کمکی شنوایی نیز میتوانند علائم این بیماری را کنترل کنند.
درد گوش و سرخک
سرخک یا روبئولا، یک بیماری ویروسی خطرناک است که با ویروسی از خانوادهی پارامیکسو ویروس ایجاد میشود. این ویروس، سیستم تنفسی را مبتلا کرده و بسیار واگیردار است. ویروس سرخک معمولا با سرفه یا عطسهی فرد مبتلا در هوا پراکنده میشود. شما ممکن است بواسطهی تماس با بزاق یا خلط فرد مبتلا به این بیماری دچار شوید. سرخک، دلیل عمدهی مرگ و میر کودکان در تمام دنیاست. در سال 2016، سازمان سلامت جهانی گزارش کرد که در سراسر دنیا، 89780 مرگ ناشی از سرخک وجود داشته است. با واکسیناسیون میتوان در برابر این بیماری مصون شد و از ابتلا به آن پیشگیری کرد. واکسن سرخک برای کودکان ضروری است. علائم سرخک با تب خفیف، آبریزی بینی، سرفه، قرمزی و آبریزی چشمها و نقطههای ریز سفید رنگ در داخل لُپها شروع میشود. سایر علائم شامل دردهای عضلانی، گلو درد و راشهای قرمز و خارش دار که معمولا در ناحیهی سر شروع شده و تدریجا در سایر قسمتهای بدن نیز بیرون میزنند، میشود. دانشمندان نشان دادهاند که بین ویروس سرخک و بیماری گوش به نام اتواسکلروز ارتباط وجود دارد. اتواسکلروز، رشد غیر طبیعی و تدریجی استخوان در گوش میانی است که مانع عملکرد طبیعی استخوان رکابی در گوش میانی میشود. استخوان رکابی فیکس شده و دیگر نمیتواند حرکت کند. این تغییر شکل، قابلیت انتقال امواج صوتی از گوش میانی به گوش داخلی را تحت تاثیر قرار داده و بنابراین شنوایی را مختل میکند. ویروس سرخک میتواند عامل فعالسازی بروز اتواسکلروز باشد. از دست دادن شنوایی ناشی از سرخک در مناطقی که واکسیناسیون سرخک انجام نشده، دیده میشود.
درمان درد گوش با روغن زیتون
روغن زیتون به عنوان یک روان ساز عمل می کند و عفونت گوش را از بین می برد. روغن زیتون وزوز گوش را از بین می برد. سه تا چهار قطره روغن زیتون ورم را داخل گوش بریزید. همچنین می توانید یک پنبه را داخل روغن بزنید و داخل گوش قرار دهید. همچنین می توانید از روغن خردل نیز استفاده کنید.
درمان درد گوش با روغن نارگیل
مواد لازم: – روغن نارگیل بکر – قطره چکان – توپ پنبهای روش انجام کار: – چند قطره روغن نارگیل را در گوش آسیبدیدهتان بریزید و با توپ پنبهای آن را بپوشانید. – چند بار فکتان را باز و بسته کنید تا روغن به تمام گوشههای گوش برسد و درد را از بین ببرد. – بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه توپ پنبهای را بردارید و روغن اضافی را از گوش حالی کنید. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را تکرار کرد؟ میتوانید این روش درمانی را دو بار در روز تکرار کنید. روغن نارگیل چهطور چنین تاثیری دارد؟ روغن نارگیل علاوه بر اینکه درد و تورم را از بین میبرد، اسید لوریک دارد، مادهای که مسئول وجود خواص ضد میکروبی در این روغن است. به همین دلیل روغن نارگیل یک درمان خانگی مناسبی برای رفع درد گوش است.
درمان درد گوش با روغن کرچک
مواد لازم: – روغن کرچک – قطره چکان – توپ پنبهای روش انجام کار: – روغن کرچک را کمی گرم کنید و چند قطره از آن را در گوش آسیبدیدهتان بریزید. – گوش را با توپ پنبهای مسدود کنید و اجازه بدهید روغن به مدت چند دقیقه بماند. – بعد توپ پنبهای را بردارید و روغن اضافی و آت و آشغالها را پاک کنید. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را تکرار کرد؟ این روش درمانی را دو بار در روز تکرار کنید تا زمانی که درد گوشتان به طور کلی از بین برود. روغن کرچک چهطور چنین تاثیری دارد؟ معروف است که روغن کرچک روند بهبودی را تسریع میکند و به کاهش درد گوش کمک میکند. این روغن همچنین دارای طبیعت ضد قارچی است.
درمان درد گوش با روغن اسطوخودوس
مواد لازم: – روغن اسطوخودوس – توپ پنبهای روش انجام کار: – دو تا سه قطره روغن اسطوخودوس بر روی پنبه بریزید و آن را روی سوراخ گوشتان قرار دهید. – همچنین، یک قطره از این روغن معطر را روی گوش بیرونیتان بمالید و یک دقیقه ماساژ دهید. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را تکرار کرد؟ این روش را دو بار در روز انجام دهید. روغن اسطوخودوس چهطور چنین تاثیری دارد؟ روغن اسطوخودوس برای آرام کردن اعصاب بسیار موثر است و درد گوش را که سبب شده زندگی برایتان جهنم شود، کاهش میدهد. این ماده همچنین عفونت را درمان میکند چرا که دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی است.
درمان درد گوش با روغن درخت چای
مواد لازم: – چند قطره روغن درخت چای – ۱/۴ فنجان روغن زیتون – گوش پاککن روش انجام کار: – روغن درخت چای را با روغن زیتون رقیق کنید و یک یا دو قطره از آن را در گوش آسیبدیده بریزید. – به مدت یک دقیقه سرتان را کج نگه دارید به طوری که گوش آسیبدیده رو به سقف باشد. – بعد سرتان را دوباره صاف کنید و مایعی که از گوش خارج میشود را تمیز کنید. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را تکرار کرد؟ این روش درمانی را یک یا دو بار در روز تکرار کنید، بسته به اینکه سرعت بهبودی گوشتان در چه حد است. روغن درخت چای چهطور چنین تاثیری دارد؟ روغن درخت چای، به عنوان یک عامل ضدعفونیکننده شناخته شدهاست. این روغن در ترکیب با روغن زیتون، درد گوش شما را کاهش میدهد و همچنین تمام ارگانیسمهای عفونی را حذف میکند. احتیاط: از روغن درخت چای به صورت رقیقنشده استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث تحریک پوست شود.
بیشتر بخوانید : درد لاله گوش ♥ گوش درد ♥ گوش درد نوزادان ♥ گوش درد بزرگسالان ♥ وزوز گوش
- ۹۷/۰۷/۰۹