عوارض و نحوه مصرف پماد کلوتریمازول در بارداری
عوارض و نحوه مصرف پماد کلوتریمازول در بارداری
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد یک داروی پر مصرف صحبت کنیم.این دارو پماد کلوتریمازول است
عوارض و نحوه مصرف پماد کلوتریمازول در بارداری
کلوتریمازول به عنوان یک داروی ضد قارچ قوی و موثر توانسته مورد توجه بیماران قرار بگیرد. این داروی قوی در حقیقت قارچ ها را نشانه می گیرد و با حمله به دیواره ی سلولی آن ها، دژ حفاظتی شان را از بین می برد.
پماد کلوتریمازول
همانطور که می دانید عفونت های قارچی اگر چه در زندگی های بدون بهداشت وجود دارد، اما این روزها شاهد مراجعه ی بسیاری از بیمارانی هستیم که از قارچ های آزاردهنده ی پوستی شکایت می کنند و در این بین خانم ها نسبت به آقایان در ابتلا به این دسته از عفونت ها جلوتر هستند.
در این بین کلوتریمازول به عنوان یک داروی ضد قارچ قوی و موثر توانسته مورد توجه بیماران قرار بگیرد.
این داروی قوی در حقیقت قارچ ها را نشانه می گیرد و با حمله به دیواره ی سلولی آن ها، دژ حفاظتی شان را از بین می برد.
عوارض و نحوه مصرف پماد کلوتریمازول در بارداری
کلوتریمازول یک ضد قارچ وسیع الطیف است که در درمان عفونتهای قارچی حاصل از درماتوفیتها، مخمرها، و مالاسزیا فورفورکاربرد دارد.
پماد کلوتریمازول در بارداری
به گزارش جسارت ، کلوتریمازول در درمان بیشتر عفونت های قارچی موثر است. کاندیدا آلبیکانس، تنیا ورسیکالر، عفونت های قارچی ناخن و… از جمله عفونت هایی هستند که با این دارو درمان می شوند.
البته جذب سیستمیک این دارو پایین است، اما بهترین فرم مصرف آن به صورت موضعی است. جذب این دارو حتی از طریق مخاط بخش های مختلف بدن هم چون واژن تا ۳۰ درصد بالاتر می رود. به همین دلیل انواع واژینال آن نیز در بازار وجود دارد.
عوارض و نحوه مصرف پماد کلوتریمازول در بارداری
این دارو بیوسنتزتری گلیسیریدها و فسفولیپیدها توسط قارچ را مهار میکند. علاوه بر این، این دارو با مهار فعالیت اکسیداتیو و پراکسیداتیو آنزیم ها، سبب ساخت غلظتهای سمی هیدروژن پراکساید در داخل سلول شده که ممکن است منجر به از بین رفتن اندامکهای داخل سلول و نکروز سلولی گردد
کلوتریمازول را با نظر پزشک مصرف کنید
۱- اگر چه در دوران بارداری، مصرف کلوتریمازول عارضه ی زیادی ندارد، اما توصیه می شود در ماه های نخست حاملگی بدون تجویز و مشورت پزشک از آن استفاده نشود.
۲- مراقب باشید این دارو به چشم ها نرسد و اگر چنین اتفاقی افتاد، هر چه زودتر آن ها را با آب تمیز بشویید.
۳- سوختگی و تحریک پوست از جمله عوارض شدید کلوتریمازول است و در صورت مشاهده، مصرف آن قطع شود.
۴- در خانم های شیرده مصرف این دارو بی خطر است.
عوارض و نحوه مصرف پماد کلوتریمازول در بارداری
عوارض جانبی کلوتریمازول بسیار نادر بوده و ممکن است ندرتا در برخی از افراد عوارض زیر را ایجاد نماید: سوزش و تحریکات واژن، بثورات جلدی، تکرر ادرار و درد در قسمت پایین شکم.
پماد کلوتریمازول واژینال
۵- مصرف این دارو با الکل تداخل دارویی دارد و به کبد بیمار فشار وارد می کند؛ چون متابولیسم کلوتریمازول از طریق کبد صورت می گیرد.
۶- در صورت ابتلا به عفونت های قارچی واژن علاوه بر استفاده از این دارو، باید لباس های زیر هر روز عوض و پس از شست و شوی مناسب با آب داغ جلوی آفتاب خشک شوند.
۷- پس از استفاده ی این دارو در محل های موضعی مانند پوست دست ها یا بازوها از تماس نور خورشید با آن ناحیه جلوگیری شود تا دارو تاثیر بیشتری بگذارد.
عوارض و نحوه مصرف پماد کلوتریمازول در بارداری
- ۹۷/۰۷/۰۶