با شناخت محرک های میگرن از ابتلا به آن پیشگیری کنید
با شناخت محرک های میگرن از ابتلا به آن پیشگیری کنید
یکی از محرک های میگرن ، خواب خیلی زیاد یا خیلی کم است
به گزارش بی اس ام اس : محرکهای میگرن ممکن نیست یکی باشد و یکسان عمل کند. باید بدانید که چطور گروهی از محرکهای شخصی میتوانند مقصر باشند. ترکیبی از عطر، بیخوابی و دود سیگار میتواند محرکی برای میگرنهای دردناک باشد.درمورد عواملی (مانند دود سیگار و استرس) که موجب میگرنتان میشود فکر کنید. بعد، ترکیبی از عواملی ( مانند بیخوابی همراه با زیاد غذا خوردن) که موجب حملههای میگرنی میشوند را معین کنید. آگاه بودن از محرکهای میگرن میتواند به شما در جلوگیری از میگرن در آینده کمک کند.تحقیقات نشان دادهاند که عاداتی مانند کم خوابی مفرط یا خیلی زیاد و ورزش سنگین میتواند محرک میگرن باشد، تفکر دربارهی منشا محرکهای میگرن در خودتان بهترین راه برای کنترل و دوری از آنها است. پژوهش منتشر شده در نشریه عصبشناسی نشان داد که کنترل عوامل میگرن تا چه حد پیجیدهاند. بر اساس مطالعه، بیشتر از ۵۰٪ افرادی که از میگرنهایی که بر اثر رایحهها بوجود میآیند رنج میبرند و حداقل یک محرک که همیشه یا اغلب موجب حملههای میگرنیشان میشود را میشناسند. با این حال محققان دریافتند که تنها یک نفر از هر ۱۰ نفر که میگرن رایحهای را تجربه کرده است بعد از قرار گرفتن در معرض تنها یک عامل به میگرن دچار میشود.دکتر جاشوا کوهن، متخصص مغز و اعصاب میگوید: “مطابق با مفاهیم قبلی از محرکهای میگرن، دریافتیم ارتباط عوامل با سردرد یک به یک نیست بلکه ما بر این باوریم که چند عاملی است. به عبارت دیگر، قرار گرفتن در معرض نور درخشان ممکن نیست موجب میگرن شود، اما اگر در معرض نوری درخشان قرار بگیرید و همچنین در همان روز سایر عوامل مانند تغییر در آب و هوا و یا بدون اینکه غذا بخورید به مدت طولانی بیرون باشید را تجربه کنید ممکن است موجب میگرن شود. “این بدان معناست که باید به محرکها کمی متفاوتتر از آنچه که عادت کردهاید نگاه کنید. به گفته دکتر روبرت کانیاکی، مدیر مرکز سردرد در دانشگاه پیتسبورگ، ممکن است بهتر باشد که به محرکهایتان به عنوان عوامل خطر فردی برای ایجاد میگرن فکر کنید. سپس متوجه میشوید که آستانه میگرن شما چیست، چه ترکیبی از شرایط تشدید کنندهاند و حمله میگرنی برای شما بوجود میآورند.
ورزش کردن به طور منظم از راههای پیشگیری از میگرن است
لیست محرکهای میگرنی
لیست محرکهای بالقوهی میگرن طولانیست، و
ترکیبات ممکن که میتواند به این لیست اضافه شود بیشتر است. اما باید به
محرکهای مختلف که به طور هم زمان میتواند به کنترل بهتر میگرن منجر شود،
توجه نمود. ” عوامل خطر” که باید از آنها آگاه بود عبارتند از:
√ خواب خیلی زیاد یا خیلی کم
√ زیاد غذا خوردن بیش از حد یا بیرون بودن به مدت طولانی بدون اینکه چیزی بخورید
√ تغییر در شدت استرس
√کافیئن بیش از اندازه یا به شدت کاهش دادن میزانی که عادت کردهاید که استفاده کنید
√ کم شدن آب بدن
√ ورزش سنگین
√ عادت ماهانه
√ نوشیدن الکل
√ خوردن غذاهای خاص
√ سیگار کشیدن
√ گرمای بیش از حد
√ نور
√ درد گردن
√ رایحههای خاص مانند عطر
برخی از محرکهای میگرن اجتناب ناپذیرند، شما نمیتوانید عادت ماهانه را متوقف کنید یا آب و هوا را کنترل کنید. اما اگر وقتی عادت ماهانه را سپری میکنید، ورزش نکنید و بیش از حد قهوه بنوشید مطمئن باشید که به میگرن مبتلا میشوید. گامهایی برای جلوگیری از محرکهایی که میتوانید کنترل کنید بردارید.دلیل کنترل میگرنها بسیار چالش بر انگیز است، دکتر کانیکی توضیح میدهد که چندین عامل ژنتیکی میگرن و محرکهای بالقوهی زیادی وجود دارند. استرس، تغییرات هورمونی زنانه، آب و هوا، تغییرات در برنامه روزانه، حساسیت به نور فلورسنت، صدای بلند، و رایحههای قوی همگی میتواند به صورتی روی سیستم عصبی ژنتیکی تاثیر بگذارد که منجر به میگرن شوند.دکتر کوهن میگوید، اگرچه میگرن پیچیده است، به زبانی ساده، به این معناست که مغز شما به شدت تحریک پذیر است، واکنش برخی آستانه تحمل کمتر و البته بدون میگرن خواهد بود. و منجر به فرآیند تحریک پذیری میشود که سردرد ایجاد میکند. این حالت بیش از حد تحریک شدن، ژنتیکی است اما صدها و حتی هزاران ژن وجود دارد که میگرن ایجاد میکند.
راههای جلوگیری از میگرن
عادات سبک زندگی سالم میتواند به مغز که
به شدت تحریک پذیر است کمک کند. افزون بر این شناسایی الگوهای تحریک پذیر
به جلوگیری از حملهها کمک کند:
√ خوردن غذا و میان وعده طبق برنامهی منظم
√ خوابیدن طبق برنامه منظم، از چرت زدنها و خوابیدنهای آخر هفته دوری کنید
√ آب کافی بنوشید، آب کافی به معنای ۱و نیم لیتر آب در روز است
√ ورزش کردن منظم
به گفته کوهن، ” همه این عوامل به منظور بهبود دوره درمان بیماران میگرنی نشان داده شده است. و بخش مهمی از کنترل میگرن هستند.”
منبع : healthmag.ir
با شناخت محرک های میگرن از ابتلا به آن پیشگیری کنید
- ۹۴/۱۱/۱۴